Over ons

AndersWerkt

AndersWerkt

Iedereen krijgt tijdens zijn leven te maken met vragen

Iedereen krijgt tijdens zijn werkende leven te maken met vragen rondom werk. Zeker in deze dynamische tijden zijn veranderingen in werk eerder regel dan uitzondering. Onze missie is mensen en organisaties bewust te maken van hun eigen regie met betrekking tot werk, vitaliteit, de arbeidsmarkt en hun eigen rol daarin.
En dat doen we nét even anders.

Door ook te kijken naar zaken die niet zichtbaar zijn en te luisteren naar wat niet gezegd wordt, helpen wij met succes cliënten en met het formuleren van de vragen; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat is reëel. We ondersteunen cliënten met het zelf nemen van verantwoordelijkheid voor hun loopbaan en voor het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen kwaliteit.

Een inspirerende kop koffie drinken?

Iedereen werkt weer Anders

Voor cliënten betekent dit: 

dat zij zoveel mogelijk verantwoordelijkheid nemen in dit proces. Iedereen komt in zijn of haar leven weleens in een kwetsbare situatie terecht waarbij een terugkeer in het arbeidsproces niet een vanzelfsprekende zaak is. Op die momenten is het goed om te weten dat het netwerk van professionals van AndersWerkt voor hen klaar staat. Maar ook al is het perspectief gericht op een spoedige terugkeer in het arbeidsveld, is het belangrijk dat zij zelf de beslissing nemen over wat er nodig is om de draad weer op te pakken met behulp van strategieën die passend zijn bij de cliënt en zijn of haar leefsituatie.

Voor professionals betekent dit: 

dat wij uitgaan van het functioneren, de veerkracht en eigen regie van de cliënten. Dat betekent wat wil iemand met zijn leven, welke mogelijkheden heeft hij hiertoe en wat moet iemand zelf doen. Eigen regie is het uitgangspunt van  ons beleid, dat wij respecteren en garanderen. Voor ons betekent dit actief luisteren en de juiste vragen stellen, een klantgerichte houding en de inzet van professionele deskundigheid wanneer de cliënt daar om vraagt.

Voor beleidsmakers betekent dit: 

dat wij streven naar een kwalitatief goede manier om terug te keren in het werkveld: beschikbaar en betaalbaar. Eigen regie vraagt om een andere houding van professionals en dat is niet altijd een eenvoudige opgave. Er wordt voortdurend geschakeld tussen het opbouwen van een relatie binnen een begeleidingstraject en het weer loslaten van de cliënt. Het is onze taak om kosten efficiënt bij te dragen aan de verbetering van de sociale en fysieke omgeving van cliënten.

AndersWerkt Team

PAUL OVER JORDIE

“Jordie is een positieve maar bovenal energieke doener. Zij weet een dynamiek te creëren waardoor je vanzelf in beweging komt en zin krijgt in actie. Jordie haar open en opgeruimde karakter stelt haar in staat snel het vertrouwen te winnen van een ander. Hierdoor weet ze de kar weer een duwtje te geven.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS JORDIE

“Ik denk dat wij veel meer betrokken zijn. De persoon meer ‘zien’ in de zin van meer contactmomenten, maar ook zeker persoonlijker contact, waardoor meer zicht is op de situatie waarin de persoon verkeert. We proberen ook meer op maat te werken, waardoor mensen eerder stappen zullen gaan zetten.”

JEROEN OVER MASCHA

“Mascha is een dame die zich vastbijt in een casus/opdracht, alle info die van belang is wil verzamelen om vervolgens samen met de kandidaat op een zo effectief mogelijke manier het gewenste resultaat wil behalen. Haar levenservaring maakt dat zij met alle doelgroepen moeiteloos kan communiceren en mensen zich snel hun gemak voelen.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS MASCHA

“Een zoektocht naar de juiste combinatie van persoonlijkheid, kwaliteiten en passie waardoor je zelf het beste tot je recht komt op een plek die bij je past. Gezien worden voor wie je daadwerkelijk bent waardoor je de aandacht krijgt die je verdient! Dát is wat een mens nodig heeft om zich goed te voelen.”

JORDIE OVER BAS

 “Een super creatieve en sociale jongeman. Denkt met mensen mee en laat ze in hun waarde. Heeft veel goede ideeën om mensen in beweging te laten komen. En is daarbij een kei in het visualiseren van de te nemen stappen.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS BAS

“Omdat we naast onze doelgroep gaan staan, creëren we gelijkwaardigheid. Dat zorgt voor vertrouwen bij de kandidaat waardoor er veel nieuwe inzichten en mogelijkheden ontstaan. En dat werkt!”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS LISANNE

“We laten onze kandidaten zélf kritisch naar hun huidige situatie kijken. Daarna ondernemen we samen actie en helpen we om het voorop gestelde doel helder te houden.”

BAS OVER LISANNE

“Lisanne luistert en ziet vrijwel in iedere situatie mogelijkheden. Zowel bij partners als bij de kandidaten die ze begeleidt. Daarnaast is ze super goed in verbinden en bijt ze zich vast in nieuwe vraagstukken. Communicatief ijzersterk!”

LISANNE OVER JEROEN

“Bij Jeroen hoef je niet met onzin aan te komen. Hierdoor komt hij snel tot de kern en kan hij snel schakelen om de juiste hulp te kunnen bieden.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS JEROEN

“Wanneer je op een andere manier je werk doet dan al je collega’s en concurrenten of anders dan hoe het al jaren gebeurt uit gemak of  vastgelegde protocollen, ga je ontdekken wat er allemaal nog meer kan om een resultaat te behalen. Waar nodig is er ruimte om bij te sturen of iets van een andere kant aan te vliegen. Brainstormen en een vliegroute maken en bij tegenwind de koers veranderen: dat is wat er staat.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS PAUL

“’Anders kijken, zien wat werkt’ is écht luisteren naar een ander en daarvan uit handelen. Daarnaast is de realisatie dat vandaag niet gisteren is en ook niet morgen; het betekent handelen in het nú; het moment.”

MASCHA OVER PAUL

“Door zijn jarenlange ervaring weet Paul de juiste snaar te raken bij opdrachtgevers door middel van een luisterend oor en een treffende analyse. Dat vertaalt hij feilloos in een passende projectopzet. Daarnaast is Paul een netwerker puur sang en weet hij mensen écht te motiveren.”

JOYCE OVER MARA

“Ik vind Mara echt een professionele kanjer, ze luistert zonder te oordelen, ze is toegankelijk en creëert als vanzelf veiligheid en vertrouwen. Ze werkt hierbij in één richting: vooruit, naar een beter werkende toekomst!”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS JOOST

“We hebben de blik naar buiten, de toekomst en vooruit. We zijn positief en wij verbinden: iedereen moet baat hebben bij onze activiteiten. Door logisch na te denken kan een oplossing opvallend vaak eenvoudig zijn.”

JOOST OVER JOYCE

“Joyce is ondernemend en inspirerend. Ze helpt kandidaten, werkgevers en organisaties te ontwikkelen. Dit doet ze op constructieve en motiverende wijze, waarbij ze niet bang is om haar nek uit te steken.”

ANDERS KIJKEN, ZIEN WAT WERKT VOLGENS JOYCE

“Frisse blik, glas halfvol, optimistisch en realistisch, toekomstgericht, niet vastgeroest in oude gewoonten/gedrag, constructief, opbouwend, energiek, onderzoekend en niet oordelend, zelfreflecterend, buiten de lijntjes (durven) kleuren.”

Callista Timmermans