Gemeente

Inzetten op maatschappelijke participatie, een goed voorbeeld voor allen

Activering en arbeidsmarkttoeleiding vragen om een creatieve aanpak. Met soms verrassende oplossingen en concepten zorgen wij voor motivatie en activatie met als uiteindelijk doel een terugkeer op de arbeidsmarkt van onze cliënten.

Als gemeentelijke organisatie is het de taak om de maatschappelijke participatie van mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking of jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, te vergroten. Door juist in hen te investeren kunnen zij net als ieder ander straks weer volwaardig meedoen in de samenleving. De investering meer dan waard.

Maar hoe geeft u daar nu handen en voeten aan? Onze professionals helpen u graag bij de regie en uitvoering hiervan. Zij ontzorgen u niet alleen in dit proces maar zorgen er ook voor dat u, in het licht van social return, ook het goede voorbeeld bent voor andere organisaties.

Diensten

Bij ons kunt u terecht voor

Detachering

Of het nu gaat om tijdelijke plaatsing of om detachering van zelfs een heel team bij onze opdrachtgevers, het team van AndersWerkt staat voor u klaar.

Projecten

AndersWerkt helpt organisaties bij hun taak om ook die mensen te ondersteunen waarbij de afstand tot de arbeidsmarkt zo groot is dat arbeidsinschakeling nog niet direct mogelijk is. Vanuit onze integrale no nonsense aanpak bieden wij dienstverlening aan vrijwel alle (gemeentelijke) doelgroepen.

Individuele trajecten

Maatwerk staat altijd centraal binnen onze trajecten. Maar omdat een aantal trajecten zo frequent en met het gewenste resultaat worden uitgevoerd ligt er voor deze trajecten inmiddels een beproefd draaiboek klaar.

Cases

Werkplein Hart van West-Brabant

Werkgevers kunnen bij de toeleiding naar werk heel eenvoudig en laagdrempelig een rol spelen. Niemand weet immers zoveel over een sector/branche als een (lokale) werkgever. Hun kennis is onmisbaar in de toeleiding naar werk of om een beeld te vormen bij een beroep of branche. Van werknemersvaardigheden tot rondleidingen binnen bedrijven: er zijn talloze manieren te bedenken, klein of groot, waarop werkgevers een rol kunnen spelen in dit proces. Onze ervaring vanuit
Werk aan Werk projecten is dat werkgevers, ondernemers, werkgeversverenigingen, businessclubs en andere partijen hier zeer voor open staan. Zij willen vanuit maatschappelijke betrokkenheid graag een rol spelen. Daarbij helpt het hen met positieve beeldvorming en uiteindelijk bij de invulling van hun vacatures, ook in de toekomst.
‘Nu weten we waar de kandidaten behoefte aan hebben en nu kunnen we potentiële problemen als vroegtijdig oplossen” – Quote Werkgever Halderberge

Gemeente Hilvarenbeek – Activering en Arbeidsfit

Voor de gemeente Hilvarenbeek hebben we statushouders in beeld gebracht en vervolgens geactiveerd. Door intensief contact met zowel de doelgroep als de lokale ondernemers in en rondom Hilvarenbeek hebben we prachtige verbindingen kunnen maken.

Enerzijds hebben we de kandidaten echt leren kennen en op weg naar werk geholpen. Anderzijds hebben werkgevers direct een rol gespeeld bij arbeidsmarkttoeleiding.

Een uitgebreide beschrijving van dit traject vindt u in ons trajectenboek.

Benieuwd naar onze aanpak?

Vrijblijvend een kop koffie drinken?